lauantai 3. heinäkuuta 2010

Kesäkurpitsaveneet

Kesäkurpitsaa, hyi yök voi hel... Siinä mielipiteeni siitä lajista. Tosin kaikki näköjään riippuu aivan siitä miten se laitetaan. Nämä kesäkurpitsaveneet löysin Joyful Aboden blogista otsikolla Greek Stuffed Zucchini Boat Recipe. Jostain kumman syystä sain päähäni kokeilla reseptiä ja totesin että pidin siitä pienillä muutoksilla.

Kesäkurpitsaveneet (2 annosta)

2 kpl kesäkurpitsoja (valitse sellaiset, jotka mahtuvat kokonaisina kattilaan)
suolaa
1 dl oliiviöljyä
300 g jauhelihaa
1 tl valkosipulia
150 g fetaa tai sen tapaista juustoa öljyssä
50 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
pippuria, sipulijauhetta, basilikaa
3 kpl kananmunaa
150 g juustoraastetta

Keitä kesäkurpitsoja kokonaisina 4-5 minuutin ajan. Halkaise ne ja koverra sisusta pois pilkkoen sisusta pieniksi palasiksi. Ripottele suolaa kevyesti kuorien sisäpuolelle. (Usko minua, tämä parantaa kurpitsan makua huomattavasti.)
Ruskista jauheliha öljyssä. Lisää valkosipulit, feta, tomaatit ja mausteet. Sekoita joukkoon vielä kananmunat.
Täytä kurpitsan kuoret jauhelihamössöllä ja kuorruta lasti juustoraasteella.
Paista 200 asteen lämpötilassa 20-30 minuuttia.

Ravintoarvot yhdelle annokselle on:
Energiaa 1429,43 kcal
Hiilihydraatteja 17,12 g
Proteiinia 67,63 g
Rasvaa 120,92 g

3 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Minä taasen tykkään kesäkurpitsasta vain raakana sellaisenaan syötävänä. En tykkää paistetusta tai keitetystä tai säilötystä ollenkaan. Vihannekset ovat muutenkin parhaita silloin, kun niitä ei ole "laitettu" mitenkään. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiva tosiaankin kun tykkäät tehdä ruokaa.Mä oon itekkin siittä nykyisin hieman innostuneempi kuin aikaisemmin.Kiitos muuten vinkistä sen navigaattorin suhteen=D

Tiina kirjoitti...

Vähähiilihydraattisen ruokavalioni vuoksi olen joutunut opettelemaan syömään vihanneksia lämmitettyinä. Ennen ne kelpasi ainoastaan raakana, mutta nyt kun en syö enää mitään viljaperäistä niin pitää kaikki pastat ja muut korvata kasviksilla. Koko ruokavalion koostaminen pelkästään raakaruoista ei oikein innosta.